TIMOCOM 28.11.2019
3

Když se ve skladu schovává nejen zboží, ale i zisky

Jak lze volné plochy ve skladu proměnit ve výdělek.

TIMOCOM_SLS_Skladování

S koncem Vánoc se rozjel nový obchodní kolotoč - směr Velikonoce. Vytížení skladů brzy dosáhne svého maxima a volných skladovacích ploch bude nedostatek. Z krátkodobé a střednědobé perspektivy jsou skladové plochy zdánlivě téměř nedostupné. Navíc může být vyhledávání vhodných poskytovatelů enormně zdlouhavé a čas stojí peníze. Nebyla by užitečná aplikace, která by jednoduše propojila skladové či logistické plochy s potenciálními odběrateli? Kliknutím myší?

Kam se zbožím?

Opakuje se to dennodenně: Nákladní auto dojede na místo vykládky později, než bylo plánováno. Na místě řidič zjistí, že zboží nemůže složit, protože přejímka zboží je zavřená. Řidič se však musí postarat o to, aby auto bylo k dispozici. Má totiž navazující zakázku na dalším místě nakládky a čas tlačí. Každá minuta, po kterou auto se zbožím stojí, je drahá. Je potřeba najít rychle řešení. A tím může být burza skladových prostor. Nezáleží na tom, zda jde o akutní problém na místě vykládky nebo vznikne krátkodobě potřeba skladové plochy kvůli sezónním špičkám. V burze skladových prostor se poskytovatelé skladových a logistických ploch a jejich odběratelé najdou snadno a rychle.

 

Jak burza skladových prostor funguje?

Webová burza skladových prostor funguje jako vyhledávač. Lze přes ni nabízet a zprostředkovávat volné skladové prostory a plochy. Poskytovatelé systém používají k tomu, aby zde zveřejnili své volné kapacity se všemi relevantními informacemi. Naproti tomu firmy, které mají zboží, ale nedisponují dostatečnými nebo vhodnými skladovými a logistickými plochami, mohou tyto volné kapacity v burze nalézt. Vyhledávání nabízí odpovídající výsledky pro zboží, jež je potřeba uskladnit. Uživatel burzy skladových prostor nejprve zadá požadovaná kritéria do vyhledávací masky, jako např. druh skladu, velikost nebo polohu. Systém pak vypočítá shody mezi dotazem a nabídkou již zadaných volných skladových kapacit. Výsledkem je seznam potenciálních volných skladových a logistických ploch, který obsahuje všechny relevantní údaje a umožňuje přímo kontaktovat poskytovatele.

 

Proč používat burzu skladových prostor?

Odpověď je jednoduchá. Pomocí online burzy skladových prostor mohou firmy velmi rychle a flexibilně reagovat na vzniklou potřebu.  Na druhé straně se mohu poskytovatelé vyhnout nedostatečnému vytížení a své kapacity lépe využít. Prázdné plochy totiž představují nevyužitý kapitál. A burza skladových prostor nabízí logistikům výhody nejen ve špičkách. I v době, kdy poptávka opadne, lze sklady optimálně vytížit. S pomocí burzy skladových prostor se lze celoročně vyvarovat prázdným plochám, a zvýšit tak skryté zisky. Výhody převažují také pro spedice a další firmy. S pomocí burzy skladových prostor mohou rychle a s malými nároky na personál vybrat vhodné sklady v celé Evropě a porovnat náklady.


Šance na nalezení vhodných řešení v burze skladových prostor se zvyšuje s rostoucím množstvím nabídek. TIMOCOM například v rámci svého systému pro chytrou logistiku nabízí bez dodatečných poplatků burzu skladových prostor, která je s odstupem největší sítí evropských skladů nejrůznějších typů a velikostí. Uživatelé systému mají automaticky přístup k burze skladových prostor a potenciálně k více než 7.000 poskytovatelů skladů ze 44 evropských zemí. Skvěle tak lze uspokojit nejrůznější potřeby - od dlouhodobého uskladnění až po krátkodobou a střednědobou rezervaci skladové plochy. A tak může také sezónní zboží, jako je porcelánový zajíc na velikonoční dekoraci, najít s pomocí burzy skladových prostor to správné místo na uložení.

Staňte se znalcem v oboru

Nechte si pravidelně zasílat relevantní články, důležité odborné příspěvky a exkluzivní zprávy pro uživatele!


Přihlášení k odběru novinek

Nahoru