TIMOCOM 19.02.2024
3

Změna plánu snadno a rychle: Agilní logistické procesy společnosti Krämer Bau GmbH

„Někdy si říkám: Jak jsme to vůbec dělali předtím?“

None-Customer references-Blog-Success-Story - KRÄMER - 900x600px_Blog_Web

„Změna plánu!“ Zejména v logistice, kde musí každé kolečko plynule zapadat do druhého, vyvolává toto slovo krůpěje potu na čele odpovědných osob – zvláště když je málo času. Bernd Rehles, který je ve společnosti Krämer Bau GmbH jako technický nákupčí zodpovědný za logistické procesy, také dobře zná rychlé tempo logistiky. „Stále se objevují nové výzvy,“ říká o logistice, která se během 32 let jeho působení ve společnosti stala jeho hlavní oblastí odpovědnosti.

Zaregistrujte se k odběru našich logistických novinek a dostávejte pravidelně zajímavé články ze světa silniční nákladní dopravy přímo do své e-mailové schránky!

O společnosti Krämer Bau GmbH

Společnost Krämer Bau GmbH nabízí celou škálu prací v oblasti stavebního inženýrství a demolic. Kromě svých hlavních kompetencí v oblasti zemních prací, výstavby kabelových vedení, kanalizací, silnic a průmyslových staveb se společnost Krämer Bau specializuje na systematickou demontáž stavebních komplexů a větrných elektráren. V rodinné firmě z regionu Eifel pracuje více než 120 zaměstnanců na mnoha projektech pro zákazníky po celém Německu.

Aby se staveniště nezastavilo: v logistice je nutná flexibilita

Zejména dodávky na staveniště jsou podnikáním vyžadujícím rychlost. Jako stavební a demoliční firma dodržuje společnost Krämer Bau GmbH přísné časové plány. Ať už jde o potrubí, kontejnerové systémy, stavební oplocení nebo 40tunová rypadla – vše musí být na staveništi včas, aby se stavba nezastavila. Problémem je také skladování, protože na staveništích je obvykle k dispozici jen omezený prostor, což znamená, že je nutné zajistit také rychlý odvoz. Nepředvídatelné události, jako jsou povětrnostní podmínky, potíže s dodávkami, dopravní problémy nebo povolení, nakonec vedou ke „změnám plánu!“.

O nich Bernd Rehles hovoří také: „Najednou dojde na staveništi ke změnám.  Během jednoho dne může být nutné znovu zorganizovat nebo odstranit nářadí a stroje nebo dodat jednu či dvě europalety stavebního oplocení, aby se ohradilo místo demolice.“ 

Další výzva vyplývá z pozitivního důvodu. Společnost Krämer Bau GmbH v posledních letech rostla. Byl rozvinut a do celého Německa rozšířen obchodní segment „Repowering větrných turbín“. Kolegové Bernda Rehlese jsou zodpovědní za výstavbu dopravní infrastruktury a demoliční práce v rámci projektů, při nichž jsou staré větrné turbíny nahrazovány moderními. Stále více jízd směřujících mimo region vytěžovalo vlastní vozový park společnosti a výrazně zvyšovalo časovou náročnost zadávání externích přeprav.

Postupem času bylo stále obtížnější pokrýt veškerou přepravu vlastním vozovým parkem – a ani dopravní partneři z bližšího okolí již nestačili.

Rychlému tempu logistiky čelíme agilními procesy

Doby zdlouhavého hledání dopravních partnerů, kteří by byli v krátkém čase k dispozici, má společnost Krämer Bau GmbH již rok za sebou. Dokonce natolik, že se Bernd Rehles zamýšlí: „Někdy si říkám: Jak jsme to vůbec dělali předtím?“ Protože od února 2023 využívá k řešení logistických výzev TIMOCOM Marketplace. 

TIMOCOM se stal nedílnou součástí jeho každodenního života. Přeprava demoličních vozidel, zábran, oplocení, trubek – to vše se řeší prostřednictvím burzy nákladů na Marketplace. Pouze speciální těžká přeprava stavebních vozidel s hmotností nad 40 tun je z důvodu vysoké náročnosti pro Marketplace nevhodná. 

Své dodavatele rád podpoří svými zkušenostmi z pozice řidiče kamionu: „Některá staveniště mimo oficiální silnice není snadné najít. Předem zjišťuji podmínky a souřadnice, aby přeprava probíhala hladce a řidič ji dobře zvládl.“

„Když jsem poprvé použil TIMOCOM k vyhledání dopravce pro práci, měl jsem během hodiny na telefonu 100 hovorů a 70 e-mailů – byl jsem velmi překvapen, jak rychle to funguje,“ říká Bernd Rehles. Nyní dává přednost digitální komunikaci: „Je to organizovanější a velmi dobře mi to vyhovuje.“

Agilní logistické procesy šetří nejen čas, ale také náklady

Celkově Bernd Rehles považuje TIMOCOM Marketplace za odpověď na rychlé tempo podnikání v obsluze stavebnictví. Společnost se úspěšně vypořádala s výzvami a stala se agilnější. „Úspora nákladů, úspora času a silná dopravní síť,“ uvádí tři nejdůležitější výhody. Logistika pro něj není o náhodě a o štěstí, protože „pokud to děláte dobře, jsou jen vítězové!“

 

Mohlo by vás také zajímat:

Benedikt Stasch

Marketing Campaign Manager

Staňte se znalcem v oboru

Nechte si pravidelně zasílat relevantní články, důležité odborné příspěvky a exkluzivní zprávy pro uživatele!


Přihlášení k odběru novinek

Nahoru