Z dopravy 25.05.2021
3

Úspěch v mezeře na trhu: Obchodní a dopravní firma v odvětví zemědělství přesvědčuje svou důsledností

Jak řídit úspěšnou dopravní a obchodní firmu v zemědělském průmyslu?

Krátké cesty. Jasná komunikace. Ty nejlepší služby. A to nejdůležitější: Dodržet, co bylo slíbeno. Proč je toto pravidlo důležité nejen pro udržení si stálých zákazníků, ale také pro vlastní úspěch, prozradí firma Van der Sluis Handel en Transport BV v článku na blogu.

Najděte vhodné poskytovatele přepravních služeb nebo zákazníky

Přepravy dovedené k dokonalosti díky walking floor

Firma Van der Sluis Handel en Transport BV (zkráceně VDS) existuje již od devadesátých let. Tito Nizozemci začali svou činnost jako obchodní a dopravní firma pro zemědělské produkty – a důsledně se tohoto oboru drží. V průběhu let se paleta rozšířila například o takzvanou štěpku nebo moderní produkty ze sóji. Dodávky, u nichž se z převážné části jedná o volně ložené náklady, dovedla firma k dokonalosti s pomocí posuvných podlah, kterým se říká walking floors. Nakládka je v tomto případě velmi pohodlná a efektivní: jak přes záď návěsu, tak i z boku. Díky speciálnímu hydraulickému pohonu je zboží po lamelách posouváno dopředu nebo dozadu. Díky tomu se šetří čas a energie i při vykládce. Walking Floor současně zamezuje tomu, aby se řidič nákladního auta, jehož práce je beztak již fyzicky náročná, namohl.

Optimalizace dodavatelských řetězců s pomocí digitálních nástrojů

VDS většinou přepravuje sběrné náklady ze zemí Beneluxu do Dánska. Patří mezi ně rovněž krmiva. Pro ta platí přísné požadavky na hygienu a bezpečnost. VDS patří mezi firmy, které za tímto účelem disponují certifikací GMP+. Značka certifikace zajišťuje, že všechny procesy, jako je evidence objednávek, průběh jízdy a čištění, probíhají podle určitých protokolů. Krom toho firma nabízí přepravy, které proběhnou do 24 hodin. V případě, že objednávka dojde ještě před 17. hodinou, je zajištěno vyzvednutí v následující den. Ve špičkách je to skutečná výzva, jak prozrazuje Leander van den Berg z oddělení dispozic: „Když máme naléhavé objednávky a víc přeprav, než jsme schopni sami odvozit, používáme systém od TIMOCOM. Tady najdeme rychle a s jistotou vhodného partnera.“ Časové prodlevy si firma nemůže dovolit, protože by to mohlo mít za následek porušení dodavatelského řetězce.

Rozhraní k integraci procesů

Aby se firma VDS vyhnula problémům v dodavatelském řetězci a dále jej optimalizovala, používá již od roku 2003 také systém řízení přeprav (TMS). Ten je rovněž pomocí rozhraní Burza nákladů propojen se Smart Logistics System od TIMOCOM. Do něj jsou nabídky přeprav přenášeny jedním kliknutím a zadány během pár vteřin. Díky tomu ušetří van den Berg a jeho kolegové cenný čas a zeštíhlí své přepravní procesy. To patří rovněž mezi „krátké cesty“, kterých si VDS tak cení. Vlastní flotila vozidel sestávající z 85 moderních vozů je navíc vybavena GPS systémem. Objednávky, které jsou přijímány přes systém od TIMOCOM, lze kdykoliv sledovat na přehledné mapě.

Ne každý úspěch lze kalkulovat

Firma Van der Sluis Handel en Transport BV se od počátku specializovala na zemědělský průmysl – a od té doby opakovaně prověřovala staré osvědčené procesy. Například modernizovala techniku nákladních vozů, rozšířila produktovou paletu, optimalizovala služby a dále integrovala procesy v řetězci tvorby přidané hodnoty. Všechna rozhodnutí jsou dlouhodobá a přesně vyladěná na klíčovou oblast podnikání. Další faktor úspěchu ale nelze popsat tak úplně jednoduše. Za VDS totiž stojí skutečně dobře naladěný tým. Ať u počítače, ve skladu nebo za volantem. „Náš šéf měl v tomto směru šťastnou ruku“, říká van den Berg. Možná si ale vedení firmy také uvědomilo, že se ne nadarmo říká: Zaměstnanec je Váš první zákazník. 

Mohlo by Vás také zajímat:

Úspěch v mezeře na trhu: Jak zvýšit efektivitu s pomocí dvojité ložné plochy?
Úspěch v mezeře na trhu: Přeprava těžkých nákladů má něco do sebe
TIMOCOM Pomoc při rozjezdu: Jak získat objednávky přeprav

Staňte se znalcem v oboru

Nechte si pravidelně zasílat relevantní články, důležité odborné příspěvky a exkluzivní zprávy pro uživatele!


Přihlášení k odběru novinek

Nahoru