08.05.2013

Krátký rozhovor s Marcelem Fringsem o TC eMap®

Krátký rozhovor

(1)

Firma TimoCom Soft- und Hardware GmbH představí na veletrhu transport logistic v Mnichově nový TC eMap® s funkcí sledování vozidel. O produktu jsme hovořili se zástupcem firmy TimoCom Marcelem Fringsem.

Otázka: Pane Fringsi, na začátku června uvede TimoCom na trh nový TC eMap® s funkcí sledování vozidel. Co je na funkci sledování vozidel tak mimořádného?

Marcel Frings: Těch věcí je vícero. V první řadě je funkce sledování vozidel výjimečná již sama o sobě. Jsme jediným poskytovatelem zadávacích platforem pro dopravu, který nabízí tento produkt. Díky tomu se mohou naši zákazníci přímo z burzy nákladů a volných vozů TC Truck&Cargo® přepnout do TC eMap® s funkcí sledování vozidel a zůstanou přitom celou dobu v zavedené platformě TimoCom. Jedna z nejdůležitějších funkcí ale je, že u nás mohou zákazníci sledovat rozdílné telematické systémy najednou. Spolupracujeme přitom s nejběžnějšími poskytovateli telematických služeb v Evropě. Takovéto řešení sledování vozidel nezávislé na výrobci tu ještě žádná burza nákladů nenabízela.


Otázka: Komu je přesně tento produkt určen? Speditérům nebo dopravcům?

Frings: Jako všechny naše zadávací platformy je také TC eMap® obecně určen všem firmám, působícím v dopravě. Speditéři šetří díky sledování vozidel v TC eMap® především čas. Všichni vědí, jak to dnes chodí: zadavatel zavolá dopravci a chce vědět, kde se právě nachází jeho zboží. Dopravce pak zadavatele informuje. V budoucnu to však bude podstatně efektivnější. Dopravce jednoduše udělí svému zadavateli oprávnění ke sledování daného vozidla a ten pak může bez zdlouhavého telefonování vidět, kde přesně se vozidlo s jeho zbožím nachází – a to přesně tehdy, kdy to potřebuje. Kromě toho je sledování vozidel přes TC eMap® jednoduché a přehledné. Speditér popř. disponent má k dispozici přehled vozidel ze všech telematických systémů v jednom okně a nemusí se tak překlikávat mezi různými platformami.


Otázka: A jak mohou z produktu profitovat dopravci?

Frings: Pro dopravce bude možnost „nechat se sledovat“ konkurenční výhodou! Všechny firmy mohou při zadávání vozidel uvést, že disponují vozy, které lze sledovat. V dopravním odvětví je bezpečnost na prvním místě, a pokud mám jako zadavatel k dispozici dva dopravce, z nichž jeden umožňuje sledování svých vozidel, pak si vyberu právě jeho. Možnost „nechat se sledovat“ je transparentní a může se stát základem pro důvěryhodný obchodní vztah – právě toto může dát dopravce v TC eMap® zadavateli najevo.

Stáhnout tiskovou zprávu
Nahoru