09.10.2013

LOGfreight jezdí až nebezpečně dobře – díky TimoCom

(3)

Dvacet tisíc metrů čtverečních skladových ploch, z toho 600 metrů čtverečních pro nebezpečné náklady, 19 nákladních vozů a 38 zaměstnanců – od svého založení v roce 2007 ušla spediční a logistická firma LOGfreight dlouhou cestu a postupně rozvinula širokou nabídku služeb od přeprav chemických látek až po vykládku kontejnerů. Co tu však na programu nemají, jsou jízdy naprázdno. Díky burze nákladů TC Truck&Cargo® je u Ratingenských neznají.

Auta firmy LOGfreight, která sídlí v Ratingenu a Dülmenu, každý den směřují do mnoha destinací v celé Evropě – do Španělska, Francie, zemí Beneluxu a Skandinávie. Disponenti se přitom vždy snaží vlastní vozový park optimálně vytížit. S pomocí platforem od TimoCom nemusí žádný ložný metr zůstat prázdný. Spedice využívá služeb evropského lídra mezi burzami nákladů již déle než 6 let: „Používáme TC Truck&Cargo® zejména pro vyhledávání nákladů, speciálně pro importy ze skandinávských zemí. Pro nás je důležitý zejména velký výběr a objem,“ objasňuje jednatel Manfred Axler.

 

Jako dobře promazaný stroj

Díky téměř 300.000 nabídek nákladů a volných vozů od 85.000 prověřených uživatelů a přesným filtrům pro vyhledávání najdou v LOGfreight vždy náklad, který zrovna potřebují. „Spolupráce s TimoCom je bezchybná. Burza nákladů nám pomáhá zůstat flexibilní a díky velké nabídce nákladů se nám dokonce podařilo naše přepravní služby rozšířit,“ dodává Axler. K přepravám v oblasti ADR/termo navíc LOGfreight realizuje i rychlé kurýrní přepravy, přepravu dílčích kusových nákladů nebo vykládku kontejnerů.

 

Kvalita služeb, jistota plánování, úspora času

Firma by i nadále chtěla zlepšovat své služby a standardy. Patří sem také intenzivnější využívání telematických systémů, které lze díky novému řešení pro sledování vozidel TC eMap® od TimoCom zobrazit společně v jedné jediné platformě. Navíc lze v rámci konkrétní zakázky manuálně udělit oprávnění ke sledování vozidel. Dopravci tak zdůrazňují svou spolehlivost a zadavatelé mohou sami kdykoli snadno zjistit, kde se jejich zboží právě nachází. „Díky umístění vozidel v TC eMap® můžeme svým zákazníkům rychleji zpřístupnit důležité informace, což posiluje důvěru, šetří peníze a nervy a prospívá všem zúčastněným,“ uzavírá jednatel společnosti LOGfreight.

Stáhnout tiskovou zprávu
Nahoru