27.06.2013

Povodňová pomoc hranicemi nekončí

Německé sdružení Transportbotschafter pomáhá obětem povodní v České republice

(1)

Düsseldorf, 18.6.2013. Zatímco někteří sedí doma v suchu a fascinovaně každý den sledují obrázky a zprávy o celoevropské povodňové katastrofě, spolek Transportbotschafter e. V. neváhal a poslal pomoc do České republiky. Ještě dnes je tu situace napjatá.

Transportbotschafter je sdružení založené düsseldorfskou IT společností TimoCom, které se zasazuje o zájmy v dopravním odvětví. Ve spolupráci s místním radiem a tiskem byla svolána sbírka pro postižené povodní. Dva členové týmu Transportbotschafter se vydali minulý víkend na cestu, aby s TimoTruckem přivezli do Ústí nad Labem rychle a bez průtahů peněžní a materiální pomoc od okolních düsseldorfských firem a obyvatel. K tomu vybrali zaměstnanci TimoCom částku ve výši 6000 eur a shromáždili kbelíky, košťata, rukavice a čisticí prostředky, které naložili na 25 palet.

 

Na místě přijal oba řidiče Jan Hrubý, kolega z české pobočky, který byl celou dobu v přímém kontaktu s krizovým štábem. Ještě jednou zdůraznil důležitost této akce: „Pomoci z Německa si velmi vážíme. Naše město bylo silně zaplaveno, a tak veškeré peníze a materiální pomoc, jako čisticí a prací prostředky, určitě upotřebíme. Spolupráce mezi Čechy a Němci je úžasná.“

 

Jochen Dieckmann, manažer sdružení Transportbotschafter, je ohromen, jak mile zde byli přijati: „Ředitel městské policie a zároveň vedoucí krizového štábu v Ústí nad Labem Pavel Bakule nám velmi děkoval za podporu. Od magistrátu jsme odjížděli za zvuku klaksonu a s policejním doprovodem, který nás vyvedl z města.“

Dieckmann znovu objasňuje, proč nebyla pomoc zužitkována v Německu: „Samozřejmě jsme nabídli pomoc také u nás, ale podpora od sdružení Technisches Hilfswerk a armády byla tak velká, že další pomoc nebyla podle kontaktních osob nutná.“ V úterý se oba řidiči ze sdružení Transportbotschafter v pořádku vrátili zpět do Düsseldorfu.

Stáhnout tiskovou zprávu
Nahoru