15.01.2021

1 milion nabídek v jediný den: Burza nákladů od TIMOCOM znovu dosáhla rekordní hodnoty

Nové maximum ve Smart Logistics System - důvodů rekordního počtu nabídek je více

Přes milion nabídek přeprav a volných vozů v jeden den

Erkrath, 22.12.2020 – 15. prosince 2020 byl ve Smart Logistics System od TIMOCOM uveřejněn jeden milion nabídek přeprav a volných vozů. Tato hodnota je nejvyšší hodnotou nejen krátce před začátkem nového lockdownu. Tolik nabídek v burze nákladů dosud nikdy uveřejněno nebylo.

Burza nákladů od TIMOCOM dosáhla minulý týden novou rekordní hodnotu: 1 milion nabídek přeprav a volných vozů. Tato hodnota je nejvyšší hodnotou nejen krátce před začátkem nového lockdownu. Tolik nabídek v burze nákladů dosud nikdy uveřejněno nebylo.

Rekordní počet nabídek v tradičně silné sezóně

Důvodem tohoto vysokého počtu nabídek přeprav a volných vozů jsou různé faktory. Již v uplynulých letech zaznamenával systém v době krátce před vánočními svátky svá maxima. Dalšími motory tohoto vývoje mohou být navíc k sezónnímu vlivu jak lockdown, tak i brexit. Již v březnu byly počty nabídek před prvním celostátním lockdownem vysoké. Scénář tvrdého brexitu s intenzivnějším doplňováním zásob v UK se také projevil a koreluje s podobným vývojem, který byl zjevný v prvním čtvrtletí roku 2019.

Dosud nejvyšší hodnotou bylo denně až 750.000 mezinárodních nabídek přeprav a volných vozů. Od té doby, co byla dne 15. prosince 2020 pokořena hranice jednoho milionu, byly počty nabídek trvale vyšší než dosud tato nejvyšší hodnota. Čísla ve Smart Logistics System znovu dokládají, jak moc funguje logistika jako životní tepna a ukazatel aktuálního stavu ekonomiky.

„Tato nová nejlepší hodnota nám také ukazuje, že jsme pro naše zákaznice a zákazníky důležitým partnerem, nehledě na to, v jak náročné době se nacházíme. Stále stejné a nezmenšené úsilí věnujeme prověřování kvality firem a zajištění bezpečnosti v naší síti. Tyto aspekty pro nás mají trvale vysokou prioritu“, říká Tim Thiermann, Managing Director společnosti TIMOCOM.

O burze nákladů:

Burza nákladů je součástí Smart Logistics System od TIMOCOM, systému pro digitální základní zásobování logistiky. Systém je složen z chytrých aplikací, s jejichž pomocí lze urychlit a zefektivnit procesy v přepravě a logistice. Mezi tyto aplikace patří burza nákladů, v níž je denně uveřejňováno až 750.000 mezinárodních nabídek přeprav a volných vozů z celé Evropy. To umožňuje prověřeným zákazníkům, kterých je v současnosti více než 45.000, snadno rozšířit nejen vlastní síť potenciálních obchodních partnerů. Prostřednictvím burzy nákladů mohou nalézt každý den aktuální objednávky nových partnerů, přijmout je a s pomocí systému zajistit flexibilitu svého podnikání tak, aby splňovalo požadavky dnešního trhu.

Více informací o TIMOCOM naleznete na www.timocom.cz.

Stáhnout tiskovou zprávu
Nahoru