01.10.2015

TimoCom propojuje burzu nákladů s platformou pro sledování vozidel

Sledované vozy jako parametr při vyhledávání přeprav v okolí

(2)

Erkrath, 29.09.2015 – Aktuální poloha vozidel hraje stále důležitější roli také při vyhledávání nabídek přeprav. TimoCom proto propojil plánovač tras s funkcí sdruženého sledování vozidel TC eMap® s burzou nákladů TC Truck&Cargo®. Pomáhá tak nadále zefektivňovat každodenní práci svých zákazníků. Uživatelé nyní mohou vybrat sledované vozy přímo ve vyhledávání přeprav a nechat si jednoduše zobrazit nabídky přeprav v jejich okolí. Kromě toho TimoCom umožňuje převzít pozici vozidla pro rozšířenou kalkulaci trasy v TC eMap®, největším evropském řešení pro sledování vozidel nezávislém na poskytovateli, ve kterém je sdruženo více než 150 partnerů z oblasti telematiky.

Nabídky v konkrétním okruhu bylo dosud možné vyhledávat podle PSČ a oblasti hledání. S rozšířeným vyhledáváním však zákazníci TimoCom najdou nabídky přeprav v okolí vozidla ještě rychleji. Stačí zvolit sledované vozidlo a jeho aktuální poloha se automaticky přidá mezi parametry vyhledávání v přehledu nabídek přeprav. V závislosti na individuálním nastavení jsou pak do výsledků zahrnuty přepravy v okruhu až 200 km. Pomocí tlačítka „Aktualizovat" se seznam výsledků neustále obnovuje, uživatelé tak díky tomu vidí vždy zcela aktuální stav. Zároveň s tím se aktualizují také údaje o poloze vozidla. Výhoda spočívá v tom, že nadále není nutné zadávat údaje o pozici vozů manuálně a uživatel ani nemusí zjišťovat, kde se vozidlo nachází, aby s vyhledáváním vůbec mohl začít. Marcel Frings, zástupce společnosti TimoCom, o nové funkci říká: „Naši zákazníci chtějí nabídky přeprav v okolí svého vozidla vyhledávat co možná nejrychleji. Jen díky tomu jsou schopni zajistit si zajímavou přikládku nebo náhradní náklad. S naší novou funkcí získávají skvělého pomocníka, díky němuž si mohou nechat zobrazit všechny lokality a na vhodnou nabídku ihned zareagovat.“

Novinky přímo v TC eMap®

Čerstvou novinkou je také možnost přidat přímo z přehledu sledovaných vozidel aktuální polohu vozu jako výchozí bod pro výpočet trasy, a to velice snadno a rychle pomocí rozbalovacího menu. Údaje o pozici vozidel už tedy uživatelé nemusí zadávat manuálně, což je nesporná výhoda tohoto řešení. Trasu včetně úseku k příslušné přepravě díky nové funkci vypočítají ještě rychleji. Další možností je nechat si polohu vozidla zobrazit na mapě a pravým tlačítkem myši ji přidat jako výchozí bod pro výpočet trasy. Třetí novinkou je pak automatické převzetí vozidel ke sdílení. Chtějí-li zákazníci svému obchodnímu partnerovi na omezenou dobu umožnit sledování vozidla, stačí v přehledu sledovaných vozidel v rozbalovacím menu zvolit možnost „Vytvořit sdílení", tím se automaticky dostanou do nabídky „Sdílení vlastních vozidel", kde je příslušný vůz již vybrán. Kromě toho TimoCom vylepšil symboly a údaje o stavu vozidel zobrazované při najetí myší.

Více informací o TimoCom najdete na www.timocom.cz.

Stáhnout tiskovou zprávu
Nahoru