16.05.2012

Uživatelé burzy nákladů mohou pracovat až o 30 % rychleji

Neomezená šířka pásma: TimoCom posiluje internetové připojení

(2)

Düsseldorf, 16. 5. 2012. Provozovatel burzy nákladů TimoCom uzavřel v dubnu 2012 novou smlouvu se společností Cogent Communications, která je jedním z předních poskytovatelů internetových služeb. Výkonnější internetové připojení představuje v hektickém pracovním dni v dopravě jasnou konkurenční výhodu. Uživatelé z východní Evropy budou moci pracovat se zadávací platformou až o 30 % rychleji.

„Rozhodnutí uzavřít smlouvu se společností Cogent jako poskytovatelem internetového připojení je v souladu s našimi strategickými cíli do budoucna. Důležitou roli hraje bezpečnost, protože nyní můžeme snáze řešit případné problémy s kapacitou. Také chceme našim zákazníkům nabídnout ještě lepší připojení,“ objasňuje Marco Haack, ředitel oddělení infrastruktury a služeb IT.
 

200krát více dat než s průměrným DSL připojením
Provozovatele burzy nákladů a volných vozů TC Truck&Cargo® a platformy výběrových řízení v dopravě TC eBid® přesvědčilo téměř neomezené širokopásmové připojení o rychlosti 1 gigabitu. V porovnání s průměrným DSL připojením je možné přenášet až 200krát více dat. Řada evropských poskytovatelů internetových služeb je navíc napojena přímo na Cogent Communications, což dále zvyšuje přenosovou rychlost. Pro ilustraci si lze celý systém představit jako zasílání dopisů poštou. Než si dopis najde svou cestu od odesílatele k příjemci, musí projít mnoha zastávkami. Z poštovní schránky na poštu, z distribučního centra do krabic, které nákladní vůz nakonec dopraví na místo určení. V IT nazýváme tyto mezikroky přes zprostředkovatele „hops“. A i zde platí, že čím méně etap cesta má, tím rychleji datové balíčky dorazí.
 


Z lepšího připojení budou profitovat uživatelé TimoCom, zejména ve východní Evropě, kteří budou nyní moci v některých zemích pracovat s programy až o 30 % rychleji. Pro provozovatele je tento krok logickým důsledkem. Od začátku firma sází na nejmodernější technologie IBM a Oracle. Dokonce i pro tak nepravděpodobný případ, že by německou centrálu zničila přírodní katastrofa, existuje kompletní záložní systém.
 

„Pro uživatele TimoCom chceme nejlepší pracovní podmínky. Budou-li zákazníci úspěšní, bude se dařit dobře i nám,“ dodává Marcel Frings, zástupce TimoCom.

Stáhnout tiskovou zprávu
Nahoru