30.12.2016

Zaměstnanci TimoCom obdarovali moldavské děti

146 dárků rozdáno potřebným dětem

(1)

Erkrath, 30.12.2016 – Konvoj s vánočními balíčky vyrazil i letos z Německa na Ukrajinu, do Rumunska a do Moldávie. Podruhé u toho byli i zaměstnanci TimoCom a řidič Jochen Dieckmann, který své kolegy z Erkrathu vyzval ke sbírce již v létě. Pro děti ze sociálních zařízení se sešlo 146 dárků, které byly rozdány na začátku prosince.

Od dětí zaměstnanců pro děti

Když bylo v létě 2016 rozhodnuto, že TimoCom podpoří letošní konvoj s vánočními balíčky, byla podpora mezi zaměstnanci mimořádně velká. Důvodem jistě byla i pozitivní zpráva pana Dieckmanna z minulého roku. Především možnost zorganizovat ve svém okolí sbírku věcných darů, a vědomí, že tyto dárky také skutečně dorazí na předem domluvené místo určení, byly velkou motivací pro účast.

Mnoho zaměstnanců využilo tuto mimořádnou příležitost, aby během letních prázdnin připravili se svými dětmi vánoční balíčky a posílili tak jejich vcítění do znevýhodněných kluků a holek. Do balíčků o velikosti krabice na boty tak putovalo oblečení, hračky, hygienické potřeby, sladkosti a trvanlivé potraviny a tyto balíčky byly minulý týden při teplotách devět stupňů pod nulou doručeny jejich mladým příjemcům.

Kousek radosti k Vánocům

Dvě z celkem 40 nákladních vozidel, která byla všechna plná dárků, dorazila po 44 hodinách jízdy do Moldávie. Na jejich palubě bylo také 146 dárků od zaměstnanců TimoCom, které byly na místě rozdány chráněncům sdružení „Speranta" (česky naděje).

„Speranta jako název tohoto zařízení má obrovský význam", vypráví Jochen Dieckmann, který je ještě teď plný bezprostředních dojmů. „Sdružení se stará o sirotky a nezletilé děti bez domova. Každé z těchto dětí každý den doufá, že jej přijme nějaká rodina. Vánočními balíčky se nám podařilo přispět k tomu, aby děti zažily alespoň kousek toho, co je pro nás normální. A to obdarování o Vánocích. Vděčnost, která z dětí sálá, nelze pojmout slovy. Myslím, že si děti ponesou tyto okamžiky ve svých srdcích stejně jako my."

TimoCom a všichni zaměstnanci mají radost z těchto dobrých zpráv a přejí v tomto duchu všem šťastné sváteční dny.

 

Více informací o TimoCom najdete na www.timocom.cz.

Stáhnout tiskovou zprávu
Nahoru