TIMOCOM 09.02.2023
4

6 tipů: Vstupte úspěšně do nového obchodního roku 2023

Podívejte se na tipy, které Vám pomohou tvořit úspěšné obchody

Přání do nového roku 2023

Novoroční předsevzetí - kdo by je neznal? Zatímco v soukromém životě chceme od nového roku zdravěji jíst, více sportovat a lépe využívat čas, podnikatelé si pokládají především jednu otázku: Co můžu v tomto roce zoptimalizovat? Naše tipy Vám pomohou vstoupit do nového obchodního roku úspěšně.

1. Ohlédněte se za uplynulým rokem

Na začátku nového roku se vyplatí se ještě jednou ohlédnout a zhodnotit ten uplynulý. Co se podařilo? Co se nepodařilo? Kde je potenciál pro zlepšení? Zhodnoťte úspěchy a neúspěchy. To Vám pomůže přijít na to, která opatření měla smysl a co v novém roce raději nedělat. Podívejte se také na obor, ve kterém podnikáte, a na své zákazníky. Došlo k nějakým změnám? Všechny tyto kroky Vám pomohou udělat si kompletní obrázek o aktuální situaci a vytvořit si tak základ pro úspěšný obchodní rok.

2. Sledujte své cíle

Cíle na nový rok byste si měli stanovit již na konci toho starého. Pokud jste tak neučinili, je načase se do toho pustit. Sesbírané poznatky z uplynulého roku Vám přitom pomohou. Čím přesněji své cíle formulujete, tím lépe. Uveďme jeden příklad: „Chceme zvýšit obrat o 25 %.“ Tato přesná formulace Vám později pomůže změřit Váš skutečný úspěch.

Dbejte rovněž na to, aby Vaše cíle byly realistické. Pohled na aktuální čísla a potřebná opatření Vám v tom pomohou.

3. Soustřeďte se na správné cíle

Vaše strategie může být jakkoli dobrá, ale fungovat bude pouze tehdy, když se zaměříte na to podstatné. Položte si proto otázku, jak svůj drahocenný čas správně využít a co Vám pomůže posunout Vaši firmu dál. Můžete tak najít menší projekty s menším užitkem a ty pak nechat padnout. Pomůže Vám to optimalizovat použití cenných zdrojů, jako je čas, peníze a personál.

4. Více času díky digitálním pomocníkům

Digitalizace dává firmám možnost snadno zjednodušit procesy, které jsou časově náročné. Udělejte si proto čas a zamyslete se nad tím, které z Vašich procesů lze zefektivnit použitím softwaru. Ať je to provozní účetnictví, nákup, marketing nebo personál - pro každou oblast podnikání je na trhu řada digitálních pomocníků.

Pokud Vás o čas a trpělivost okrádají zejména pracovně náročné procesy v přepravě, pak pro Vás máme přesně to pravé. S TIMOCOM Marketplace pro silniční nákladní dopravu můžete digitálně a centrálně v jednom systému provádět všechny kroky od sjednání obchodu, přes zadání objednávky až po provedení přepravy.

Objevte tedy nyní obsáhlou a flexibilní nabídku TIMOCOM a připravte Vaši logistiku na start do roku 2023!

5. Mějte přehled o aktuálních trendech

Stále znovu vznikají nové trendy, které trvale utváří podobu společnosti i ekonomiky. Jejich dalekosáhlé důsledky by měly být důvodem, proč byste se měli zabývat aktuálními trendy v oboru a ekonomice. Lze tak identifikovat rizika a výzvy a přizpůsobit jim Vaši firemní strategii. Logistici a speditéři, kteří chtěli v roce 2022 zůstat na trhu, museli flexibilně reagovat na nejrůznější změny a krize. Abychom Vám pomohli úspěšně zvládnout příští rok, shrnuli jsme pro Vás trendy v logistice na rok 2023 v článku na blogu.

6. Motivujte Vaše zaměstnance

Oceňovaní zaměstnanci jsou šťastní zaměstnanci. Posilujte u svých zaměstnanců pocit příslušnosti k firmě tím, že jim ukážete, jak důležití pro Váš podnik jsou. Udělejte si čas a ohlédněte se s každým z nich za uplynulým rokem a společně si stanovte cíle pro následující rok. To je důležité, protože cílů lze dosáhnout pouze, pokud je budete nejprve komunikovat.

Skvěle připraveni do nového roku

Se správným přístupem, pozitivním myšlením a správnými nástroji můžete již na začátku roku nastavit směřování pro úspěšný start do nového obchodního roku.

Myslete neustále na to, že čas je Váš nejdůležitější zdroj. Využijte jej proto co nejefektivněji. Digitální řešení Vám přitom pomohou. S jejich pomocí můžete komprimovat časově náročné pracovní procesy a vytvořit tak kapacity pro další důležitá témata, jako je např. Vaše strategie, nové přístupy zakládající se na aktuálních trendech nebo Vaši zaměstnanci.

Právě oblast logistiky skrývá velký potenciál pro úsporu času. S pomocí TIMOCOM Marketplace vyřídíte Vaše objednávky přeprav rychle a efektivně. Udržíte si kontrolu nad stavem zásilky, objednávky přeprav můžete zadat a digitálně zpracovat během pár minut. Díky partnerství s firmou JITpay je navíc zaručena spolehlivá a bezpečná platba.

Udělejte nyní první krok a vykročte s nezávazným testem dobře připraveni do nového roku.

Výhled na trhu: Šest trendů v logistice na rok 2023

Jak se vyhnout jízdám naprázdno s 5 tipy od TIMOCOM

Rizika selhání v roce 2023

Staňte se znalcem v oboru

Nechte si pravidelně zasílat relevantní články, důležité odborné příspěvky a exkluzivní zprávy pro uživatele!


Přihlášení k odběru novinek

Nahoru