Z logistiky 20.06.2023
4

5 důvodů, proč byste měli jako přepravní společnost využívat burzu nákladů

Muž kouká z okna kabiny nákladního vozu

Burzy přeprav nabízejí spedičním a dopravním společnostem možnost nabídnout své volné přepravní kapacity a zároveň vyhledat vhodný náklad. Tyto platformy jsou dnes v logistice hojně využívány a nabízejí řadu výhod. Prozradíme Vám pět důvodů, proč byste jako přepravní společnost měli rozhodně pracovat s burzou nákladů!

Už jste se rozhodli využít burzu nákladů, ale stále hledáte vhodného poskytovatele? Pak je pro Vás TIMOCOM Marketplace tím pravým místem. S rozsáhlou nabídkou služeb v TIMOCOM Marketplace nejen optimalizujete své přepravní a logistické procesy, ale také zvýšíte využití svých kapacit, vyhnete se jízdám naprázdno, otevřete si nové trhy a ušetříte drahocenný čas. Tak na co ještě čekáte?


Zvýšení vytížení

Jednou z největších výzev pro dopravní společnosti je optimální využití jejich přepravních kapacit. Burza nákladů nabízí dopravcům možnost zvýšit využití jejich kapacit, a tím zvýšit ziskovost jejich podnikání. Přístup k široké škále nabídek přeprav znamená rychlé a efektivní využití přepravních kapacit . Vyšší využití kapacit také umožňuje lepší plánování, dlouhodobé zakázky a stabilní obchodní vztahy, což přispívá k posílení pozice na trhu.

Snížení počtu jízd naprázdno

Jízdy naprázdno jsou v logistice velkým problémem. Mohou mít významný dopad na ziskovost dopravní společnosti, protože zvyšují provozní náklady i dopad na životní prostředí.

Propojením přepravních společností a zákazníků na jedné platformě lze minimalizovat jízdy naprázdno, protože přepravní kapacity lze snadno a efektivně přizpůsobit. Přebíráním zpáteční nákladů nebo spoluprací s jinými dopravními společnostmi se lze vyhnout jízdám naprázdno, čímž se sníží dopad na životní prostředí a ušetří náklady.

Otevírání nových trhů

Burza nákladů Vám umožní rychle a snadno získat nové zákazníky a trhy. Díky velkému množství nabídek přeprav na platformě můžete využít své přepravní kapacity i v jiných regionech a zemích. Můžete tak rozšířit své podnikání a otevřít si nové zdroje příjmů.

Úspora času

Hledání správné přepravy může být časově velmi náročné. Zatímco dříve tento proces zahrnoval spoustu papírování a nespočet telefonátů, možnost vyhledávat a zadávat přepravu online umožňuje přepravním společnostem šetřit čas a zdroje.

Automatizací procesů, jako je zadávání objednávek, fakturace a dokumentace, mohou dopravní společnosti optimalizovat své pracovní postupy a zvýšit svou efektivitu. To jim umožňuje přijímat více zakázek a snižovat provozní náklady. Celkově lze říci, že úspora času pomáhá dopravním společnostem lépe se soustředit na jejich hlavní činnost a efektivněji využívat jejich drahocenný čas.

Flexibilita

Využití burzy nákladů také nabízí přepravním společnostem větší flexibilitu při výběru a přijímání nabídek přeprav. Prostřednictvím online platformy si přepravní společnosti mohou vybrat z různých nabídek přeprav a přijmout je nebo odmítnout podle svých potřeb a kapacit.

To jim dává možnost lépe plánovat a přizpůsobovat své podnikání a kapacity. Mohou rychle přizpůsobovat své kapacity měnícím se požadavkům trhu, aniž by se musely spoléhat na dlouhodobé smlouvy. To přispívá ke zvýšení flexibility a přizpůsobivosti, což vede k vyšší celkové ziskovosti a konkurenceschopnosti.

Závěr

Využití burzy nákladů přináší dopravním společnostem řadu výhod. Můžete tak zvýšit využití svých kapacit, vyhnout se jízdám naprázdno, otevřít si nové trhy, ušetřit čas a jednat flexibilně. Kromě burzy nákladů Vám TIMOCOM Marketplace nabízí řadu dalších produktů, které Vám pomohou posunout Vaše podnikání na novou úroveň a zvýšit ziskovost.

TIMOCOM nabízí řešení pro větší transparentnost a efektivnější řízení Vašich přepravních a logistických procesů. Díky mnoha produktům v přepravním řetězci můžete optimalizovat své procesy a zvýšit efektivitu. Pomocí rozhraní od TIMOCOM můžete bezproblémově integrovat svůj vlastní systém řízení dopravy do TIMOCOM Marketplace a pracovat tak ještě produktivněji. Tato integrace nejen zvyšuje transparentnost, ale také výrazně zjednodušuje spolupráci s obchodními partnery v rámci dopravní sítě.

Díky sledování vozidel od TIMOCOM vždy víte, kde se Vaše přeprava nachází.

  • Jednoduché a rychlé vyhledání vhodných nabídek přeprav a volných kapacit
  • Digitální správa objednávek bez papírování
  • Zamezení dopravním zácpám na rampách pomocí řízení časových oken
  • Optimalizace vytížení vozidel
  • Nižší administrativní náročnost odstraněním opakovaného zadávání informací týkajících se přepravy
  • Zamezení chybám, které vyplývají z přepínání mezi různými programy a manuálního zadávání údajů
  • Informace v reálném čase usnadňují předvídavé plánování a řízení přepravního řetězce

TIMOCOM Marketplace to umožňuje - vyzkoušejte jej nyní nezávazně a objevte více než jen burzu nákladů!

Výhled na trhu: Šest trendů v logistice na rok 2023

Využívání europalet - paletový dluh a jak se mu vyhnout

Doprava bez papíru: Přepravní procesy bez nepříjemného papírování

Staňte se znalcem v oboru

Nechte si pravidelně zasílat relevantní články, důležité odborné příspěvky a exkluzivní zprávy pro uživatele!


Přihlášení k odběru novinek

Nahoru