Z logistiky 20.07.2021
3

Úspěch v mezeře na trhu: Firma MC-Bauchemie je silná jako beton a přesto flexibilní

Jak dobrá logistika určuje úspěch stavebních projektů

Firma MC-Bauchemie si vybudovala vlastní logistické oddělení

Vidíme most, po kterém jedeme. Parkovací dům, ve kterém parkujeme svoje auto. Potrubí, ze kterého teče pitná voda. Co ale nevidíme, jsou výrobci produktů a technik stavební chemie, bez nichž by to všechno nebylo možné. Tito „neviditelní hrdinové“ se starají o to, aby ze stavenišť vznikaly moderní a bezpečné objekty. K tomu přispívá nejen každý zaměstnanec, nýbrž každý krok v celém dodavatelském řetězci.

Optimalizujte Vaši přepravní logistiku se Smart Logistics System

Požadavek: Důvěra v každou jednotlivou součást řetězce přidané hodnoty

Na stavbě musí být vše bezpečné, s dlouhou životností a udržitelné. Celosvětově působící výrobci produktů a technik stavební chemie si toho jsou více než vědomi. Firma MC-Bauchemie je totiž přesvědčena o tom, že každý jednotlivý produkt může hrát rozhodující roli v bezpečnosti a kvalitě stavby nebo její renovaci. Počátky jsou již ve firemní kultuře, která je zde vynikající a byla i oceněna: Podle značky „Top-Job“ patří tato firma z Bottropu mezi nejlepší zaměstnavatele v Německu. Obchodní činnost firmy se obecně zaměřuje na dlouhodobé perspektivy a partnerství. K tomu patří rovněž přepravní logistika. Zde se osvědčují partnerství se spolehlivými dopravními firmami. To vše ale dnes již nestačí.

Výzva: vysoký standard pro mimořádné požadavky

Dodatečné objednávky přepravy, které musí být provedeny mimo standardní trasy, nejsou z ekonomického pohledu ideální řešení. Smluvní partneři v přepravě sice obvykle provádí i mimořádné přepravy, tedy objednávky mimo pořadí. Je to však spojeno s velkým úsilím a vysokými náklady.

Řešení: Logistické kompetence ve vlastním závodě

Aby firma MC-Bauchemie mohla reagovat ještě flexibilněji, vytvořila si příslušné logistické kompetence ve vlastním závodě. O nakládku nákladních vozů a plánování tras se tedy stará vlastní firemní logistické oddělení. Za tímto účelem využívá tato celosvětově působící firma digitální řešení – jako Smart Logistics System od TIMOCOM. Tímto způsobem může kdykoliv najít správného partnera s vhodným vozidlem. „Takto můžeme aktivněji reagovat na přání zákazníků a měnící se tržní podmínky“, říká Carsten Striepecke. Ať jsou to vozy pro tekuté materiály, sypký náklad v silech nebo na podvalnících: Všechno je otázka správného systému a vhodných funkcí hledání. „Máme jak dílčí náklady, tak i kompletní náklady. Ty musí být přepraveny buď přímo na stavbu nebo do skladu, který v případě potřeby doplňujeme“, informuje Benjamin Stauch, vedoucí oddělení dispozic u MC-Bauchemie.

Výsledek: směs „osvědčeného“ a „flexibilního“

Stejně inovativní jako výrobky a techniky jsou i logistická řešení firmy MC-Bauchemie. Přitom jsou využíváni jak osvědčení partneři, tak i noví, prověření dodavatelé. Efektivní dodavatelský řetězec je součástí výrobního procesu výrobků stavební chemie od jeho samotného začátku. Nejdůležitější roli při nákupu přepravy nehraje cena nebo rychlost sama o sobě. Jde především o to, aby objednávky byly zákazníkovi dodány v požadovanou dobu a v odpovídající kvalitě, jak vysvětluje Stauch.

Chcete i Vy spravovat Vaše logistické procesy vlastními silami a digitálně? Nebo chcete jako dopravce spolupracovat s takovými vynikajícími firmami, jako je MC-Bauchemie?

Optimalizujte Vaši přepravní logistiku s pomocí Smart Logistics System

 

Mohlo by Vás také zajímat:

Odolnost versus efektivita: stabilita díky flexibilním dodavatelským řetězcům

TIMOCOM Pomoc při rozjezdu: Jak získat zakázky

Pět tipů pro obchodní a průmyslové firmy: Jak na to, aby se logistika stala konkurenční výhodou

Staňte se znalcem v oboru

Nechte si pravidelně zasílat relevantní články, důležité odborné příspěvky a exkluzivní zprávy pro uživatele!


Přihlášení k odběru novinek

Nahoru