20.10.2022
3

25 let partnerství s TIMOCOM

Spolupráce INA TRANS s.r.o. a TIMOCOM

Libor Hladký, dispečer ve společnosti INA TRANS s.r.o.

Rok 2022 je pro TIMOCOM jubilejním rokem. Firma INA TRANS s.r.o. je naším nejstarším zákazníkem, a proto jsme připravili rozhovor s jejím zástupcem Liborem Hladkým, jenž pracuje na pozici dispečera. Jaké byly výzvy před mnoha lety a jaké výhody přináší systém firmě dnes, se dozvíte v našem rozhovoru.

Spolupracujeme již téměř 25 let, v čem vidíte úspěch našeho dlouholetého partnerství?

Úspěch našeho dlouholetého partnerství vidíme v neustálé možnosti získávání nových zákazníků prostřednictvím burzy nákladů, která je pro nás i po 25 letech velmi důležitá jak pro vytěžování vlastního vozového parku, tak pro zajištění smluvních vozidel. Pokud některá firma používala TIMOCOM, považovali jsme ji za solidní z hlediska platební morálky. Postupem času se však začaly objevovat případy, kdy i uživatelé TIMOCOM nehradili faktury včas. V těchto případech se osvědčila služba Mezinárodní inkaso.

Srovnání v čase: Co Vám před 25 lety zabíralo nejvíce času? Vzpomenete si, co bylo tehdy považováno za běžné nebo dokonce inovativní a dnes je považováno za těžkopádné, případně zcela nemyslitelné?

V té době byla velká poptávka po zajištění mezinárodní dopravy, kterou jsme tehdy nebyli schopni pokrýt vlastními vozy. Zasílatelská činnost nás velmi zaměstnávala. Za běžné bylo považováno dnes již poměrně archaické faxování objednávek, které postupem času vytlačila e-mailová komunikace. Řidiči tehdy jen snili o navigacích a orientovali se pomocí papírových map.

V roce 1997 spustil TIMOCOM burzu nákladů v České republice a na Slovensku. Jaké výzvy tehdy před Vámi stály a co Vás přimělo, abyste vložili svou důvěru v tento nový formát a stali se jedním z prvních zákazníků?

Největší výzvou bylo vyhovění všem zákazníkům, kteří se na nás obraceli a snaha vybudovat s nimi dlouhodobé obchodní vztahy. Povědomost o mezinárodní burze nákladů byla mezi dopravci malá a často se na nás obraceli se žádostí o vytěžování. TIMOCOM nám otevřel pomyslné dveře k zahraničním zákazníkům.

Za 25 let se toho hodně událo. Když se ohlédnete zpět, jak Vám TIMOCOM konkrétně pomohl? Můžete to vyjádřit v číslech (z hlediska úspory času v procentech, rostoucího vozového parku, nově otevřených trhů a nových obchodních příležitostí, více zaměstnanců atd.)? 

Jak jsem se již zmínil, díky TIMOCOM jsme navázali spolupráci s mnoha zahraničními spedicemi i některými výrobními firmami. Naši mezinárodní působnost jsme rozšířili začátkem nového tisíciletí o téměř celou Evropu.

To si vyžádalo nejen větší vozový park, ale i více smluvních dopravců, které jsme vytěžovali. V současné době se však zaměřujeme převážně na Holandsko, Německo, Belgii, Rakousko, Českou republiku a Slovensko.

Pojďme se podívat do budoucnosti: V roce 2057 oslaví TIMOCOM své 50. výročí. Co byste TIMOCOM vzkázal do dalších 25 let?

TIMOCOM bychom přáli narůstající počet spokojených uživatelů, kteří budou mít mezi sebou dobrou platební morálku.

Rádi bychom zůstali součástí také Vašeho budoucího úspěchu. Máte nějaká přání, jak bychom Vás mohli podpořit, abyste byli ještě efektivnější?

Naše přání do budoucna jsou spíše obecného rázu, ale nezbytné pro fungování každé firmy. Osvědčilo se nám o svých přáních nemluvit, aby se vyplnila. Necháme si je tedy raději pro sebe.


Chcete automaticky dostat informaci, pokud například vyjde nový článek? Zaregistrujte zde Vaši e-mailovou adresu:

Odebírat novinky z logistiky


Mohlo by Vás také zajímat:

TIMOCOM spojil celou Evropu

Udržitelnost: Pět důležitých pojmů pro logistiky a její zásadní milníky

Zákon o dodavatelských řetězcích a cíle udržitelného rozvoje OSN – základní parametry a pět nápadů v oblasti udržitelnosti pro dopravu a logistiku

Staňte se znalcem v oboru

Nechte si pravidelně zasílat relevantní články, důležité odborné příspěvky a exkluzivní zprávy pro uživatele!


Přihlášení k odběru novinek

Nahoru