Z logistiky 22.04.2024
2

Sbohem plýtvání: Jak štíhlý dodavatelský řetězec přináší revoluci v dopravě

Pán s palcem nahoru.

Globalizace a neustálé změny v ekonomice představují pro odvětví dopravy a logistiky výzvu, jak se stát efektivnějším a agilnějším. V tomto článku na blogu se podíváme na koncept štíhlého dodavatelského řetězce a na to, jak pomáhá zvyšovat efektivitu a snižovat plýtvání v dopravě a logistice.

 

Zaregistrujte se k odběru našich logistických novinek a nenechte si ujít žádné další novinky ze světa logistiky a silniční nákladní dopravy! 

Základy štíhlého dodavatelského řetězce

Filozofie štíhlosti se zaměřuje na maximalizaci přidané hodnoty a minimalizaci plýtvání. Pro dodavatelský řetězec to znamená optimalizovat procesy tak, aby byl tok materiálů a informací efektivnější. K tomu slouží identifikace a eliminace činností, které nevytvářejí žádnou přidanou hodnotu pro zákazníka.

Zvyšování efektivity v dopravě

  • Optimalizace trasy a management nákladového prostoru

Pomocí moderních technologií mohou dopravní společnosti optimalizovat trasy a efektivněji využívat dostupný nákladový prostor. To vede nejen k úspoře nákladů, ale také ke snížení emisí CO2.

  • Sledování v reálném čase a telematika

Integrace systémů sledování v reálném čase umožňuje přesné sledování přepravovaného zboží. Prostřednictvím Sledování zásilek live od TIMOCOM společnosti nejen získávají informace o poloze svých zásilek v reálném čase, ale mohou také proaktivně reagovat na případná zpoždění. To pomáhá vyhnout se úzkým místům, lépe plánovat dodávky a minimalizovat plýtvání.

  • Zásady štíhlosti při nákupu materiálu

Uplatňování zásad štíhlosti při nákupu materiálů pomáhá vyhnout se zbytečným zásobám a zajistit, aby byly materiály dodávány včas a ve správném množství. To snižuje náklady na skladování a minimalizuje nároky na prostor.

Aktivní podpora štíhlého dodavatelského řetězce

Ve světě, který je stále více propojen, je přístup ke spolehlivému trhu klíčový. TIMOCOM jako zavedené tržiště s nabídkami přeprav a volných vozů hraje ústřední roli při zavádění zásad štíhlosti v přepravě a logistice. TIMOCOM umožňuje společnostem optimalizovat přepravní kapacity, minimalizovat jízdy naprázdno a zvyšovat tak efektivitu jejich dodavatelského řetězce.

TIMOCOM Marketplace nabízí nejen širokou škálu nabídek přeprav a volných vozů, ale umožňuje také transparentní komunikaci mezi speditéry a odesílateli. Tato transparentnost má zásadní význam pro zamezení vzniku úzkých míst, omezování plýtvání a v konečném důsledku pro zajištění štíhlého a efektivního dodavatelského řetězce.

Celkově lze říci, že integrace principů štíhlosti do dopravních a logistických procesů, podporovaná platformami, jako je TIMOCOM, ukazuje, jak jsou společnosti schopny překonat výzvy moderní ekonomiky a vytvořit udržitelný a efektivní dodavatelský řetězec .

 

Zní to zajímavě? Pak je čas objevit četné možnosti v TIMOCOM Marketplace!

 

7 tipů jak získat nové řidiče pro Vaši firmu

Důležitější než kdy dříve: Supply Chain Risk Management pro průmysl a obchod

Nejdůležitější faktory úspěchu digitalizace v silniční nákladní dopravě

Marie-Luise_Neas_DSC02141-web (2)

Marie-Luise Neas

Marketing Communications Manager

Staňte se znalcem v oboru

Nechte si pravidelně zasílat relevantní články, důležité odborné příspěvky a exkluzivní zprávy pro uživatele!


Přihlášení k odběru novinek

Nahoru