Z domova 20.10.2022
3

25 let spolupráce

Spolupráce Ursped s.r.o. a TIMOCOM

Silniční kamionová doprava

Dalším naším věrným zákazníkem je společnost Ursped s.r.o. Rozhovor nám ochotně poskytl jednatel společnosti Dušan Sedilek. V článku se dozvíte, jak společnost čelila logistickým výzvám před 25 lety, jak jim čelí dnes a jakou roli v tom hraje TIMOCOM.

Spolupracujeme již téměř 25 let. V čem vidíte úspěch našeho dlouholetého partnerství?

Především ve výhodách vzájemné spolupráce. Na začátku Timotrans nabídl nový produkt, jenž nás zaujal. Je to produkt, jenž nám šetří  drahocenný čas. Postupně se program vyvíjel a nabízel nové možnosti organizování práce v oblasti nákladní přepravy.

Srovnání v čase: Co vám před 25 lety zabíralo nejvíc času? Vzpomenete si, co bylo tehdy považováno za běžné nebo dokonce inovativní a dnes je považováno za těžkopádné, případně zcela nemyslitelné?

Co zabíralo nejvíc času? Telefonování. Pracné obvolávání dopravců, zdali mají volné kamiony, kdy budou k dispozici pro nakládku, jaké má auto vybavení. Samozřejmě jste si museli všechno někam zaznamenat. A pak znova telefonování, zdali je auto momentálně volné, zdali mu nabízená přeprava vyhovuje atd.

Inovativně jsme zavedli různé předtištěné tabulky, kde je napsáno, kdo, kdy a kde má kamion a s jakým vybavením. Dnes se přehrabávat v takových papírech je nemyslitelné. Kliknu do TIMOCOM a vidím, kdo, kde, kdy a s čím je připraven nakládat.

V roce 1997 spustil TIMOCOM burzu nákladů v České republice a na Slovensku. Jaké výzvy tehdy před vámi stály a co vás přimělo, abyste vložili svou důvěru v tento nový formát a stali se jedním z prvních zákazníků?

Spolupracovali jsme s pány z Timotransu. Jejich práce byla spolehlivá. Když přišli s myšlenkou TIMOCOM, věděli jsme, že z jejich hlav určitě nemůže vzejít nic zlého. Jejich představa spediční databanky a její široký záběr na dopravní firmy z celé Evropy se nám moc líbila. Řekli jsme si, že jdeme do toho a tak jsme s číslem 102 začali využívat TIMOCOM.

Za 25 let se toho hodně událo. Když se ohlédnete zpět, jak vám TIMOCOM konkrétně pomohl? Můžete to vyjádřit v číslech (z hlediska úspory času v procentech, rostoucího vozového parku, nově otevřených trhů a nových obchodních příležitostí, více zaměstnanců atd.)?

Úspora časuje je velká. Ušetřilo se zhruba 25 % pracovního času. Což samozřejmě znamená, že stejnou práci zvládnete s menším počtem zaměstnanců, respektive stejný počet pracovníků vyřídí více objednávek. V začátcích (v době bez internetu) jsme pracně hledali kontakty v zahraničí přes různé zdroje (inzerci, odborné časopisy a brožury) a osobní návštěvy. TIMOCOM nám to výrazně usnadnil. Otevřel se rychlý přístup k novým zákazníkům a dodavatelům přepravních služeb.

Neposlední předností je ověření finanční spolehlivosti členů TIMOCOM.

Pojďme se podívat do budoucnosti: V roce 2057 oslaví TIMOCOM své 50. výročí. Co byste TIMOCOM vzkázal do dalších 25 let?

Především hodně objednávek pro přepravu v systému TIMOCOM a hodně dobrých a spolehlivých přepravců v systému TIMOCOM. Aby pracovníci inkasního oddělení neměli žádnou práci. A v neposlední řadě hodně spokojených a spolehlivých uživatelů TIMOCOM z celé Evropy.

Rádi bychom zůstali součástí také vašich budoucích úspěchů. Máte nějaká přání, jak bychom vás mohli ještě více podpořit ve vaší práci?

Vaše podpora? To je přece samotný produkt TIMOCOM. TIMOCOM je podpora v naší práci. Proto si přeji, abyste i nadále pokračovali ve své práci a nabízeli své služby na stále vysoké úrovni.


Mohlo by Vás také zajímat:

TIMOCOM spojil celou Evropu

Spolupráce INA TRANS s.r.o. a TIMOCOM

Jak založit autodopravu - praktický průvodce

Staňte se znalcem v oboru

Nechte si pravidelně zasílat relevantní články, důležité odborné příspěvky a exkluzivní zprávy pro uživatele!


Přihlášení k odběru novinek

Nahoru