TIMOCOM 16.10.2023
3

TST Logistik: 12 % nárůst přeprav ročně s řešeními od TIMOCOM

Dispečerky společnosti TST Logistik

Dvě ekonomky spedice a logistiky ze společnosti TST Logistik GmbH v Kiefersfeldenu sedí u psacího stolu a usmívají se do kamery. Na obrazovce počítače je vidět webová stránka TIMOCOM.

Chcete nejen zvládnout každodenní výzvy v dopravě, ale také rozšířit své podnikání? Pak si přečtěte, jak díky TIMOCOM dosahuje TST Logistik 12% ročního nárůstu obchodu - a proč je nyní plánování práce ještě zábavnější.

 

O evropském poskytovateli logistických služeb TST Logistik GmbH

Společnost TST Logistik se sídlem v Kiefersfeldenu provádí nadrozměrné přepravy všech velikostí pro zákazníky již 13 let. Z továren, skladů a přístavů přepravuje zboží pomocí plachtových kamionů do míst určení po celé Evropě. Poskytovatel logistických služeb navíc nabízí svým zákazníkům moderní a monitorované skladování zboží ve vlastních prostorách.

 

Rozšiřte své podnikání v dopravě se službami od TIMOCOM! Domluvte si konzultaci již nyní.

Čeká na Vás větší efektivita, méně jízd naprázdno a růst!

Výzva: Zachytit a zmírnit narušení v procesu přepravy

Vedoucí oddělení Teodora Teleaga a její tým dispečerů denně zvládají celou řadu výzev - například najít nejlepší trasy pro kamiony a zajistit, aby dodávky dorazily včas. Kromě toho je třeba informovat všechny zúčastněné strany, jako jsou řidiči, zákazníci a sklady. „Objeví se nečekané potíže, jako jsou dopravní zácpy nebo špatné počasí, a původní plány vezmou za své,“ říká Teodora Teleaga. To jsou pak zapotřebí rychlá a zároveň chytrá rozhodnutí. „Nakonec jde o to, abyste splnili slib, který jste klientům dali,“ pokračuje vedoucí oddělení. Firmy však často ztrácejí mnoho času a nervů kvůli narušením přepravního procesu a rychlým změnám plánů. A především ztrácejí peníze. Neboť: Pokud se nenajde jiná alternativa, musí zákazníci čekat a nové objednávky nelze přijímat.

Řešení: Rychlé vyhledávání nákladu a nákladních vozidel a live sledování zásilek

Pro společnost TST Logistik je dnes TIMOCOM součástí každodenního plánování tras. Zpoždění a komplikace tak lze absorbovat lépe:

„Pokud jsou například naše vozidla již plně naložena nebo jsou ještě na cestě, využíváme vhodných shod u TIMOCOM, abychom na cestu dostali i zbývající náklad,“ vysvětluje Teodora Teleaga, ředitelka divize TST Logistik.

Takto najdeme v rámci digitální burzy nákladů vhodné a prověřené přepravní partnery pro příslušné trasy. Díky chytrým filtrům a optimalizovanému vyhledávání i během několika sekund. Řada poskytovatelů přepravních služeb také uvolňuje svá nákladní vozidla k live sledování zásilek prostřednictvím TIMOCOM Marketplace. Díky takto sdíleným údajům z GPS se na pozadí vypočítá odhadovaný čas příjezdu přepravy zboží (ETA).  Všichni zúčastnění tak automaticky vědí, kde se náklad nachází. To nejen šetří čas, ale také vytváří větší důvěru a posiluje image dopravních partnerů. Lépe lze naplánovat časová okna na rampě a procesy posunout nebo odložit. To pomáhá vyhnout se jízdám naprázdno a čekání a naopak efektivně využít čas.

Výsledek spolupráce: o 12 % více přeprav ročně

Digitální Marketplace pomáhá Teodoře Teleaga složit každé nové „puzzle“. „To je to, co mě pohání: Když vidím, že celá řada nákladních přeprav probíhá hladce, protože jsem dobře plánovala nebo předisponovala. To mě naplňuje a uspokojuje. A jsem pak připravená na další výzvy.“

Jasně patrnou výhodou od doby, kdy poskytovatel logistických služeb využívá Marketplace k digitálnímu řízení přepravy, je velké množství ušetřeného času.

„TIMOCOM je jako zkratka, která vede přímo k požadovanému výsledku a ostatní metody odsouvá do pozadí,“ shrnuje Teodora Teleaga, vedoucí oddělení dispozice ve společnosti TST Logistik.

Společnost TST Logistik investuje získaný čas do rozšiřování svého podnikání - a činí tak s naprostým úspěchem. Poskytovatel přepravních služeb tak prostřednictvím sítě získal mnoho nových, cenných obchodních partnerů - a také nové zaměstnance a nakoupil vozidla.

Na závěr informuje vedoucí oddělení dispozice o svých zkušenostech se službami od TIMOCOM: „Od té doby, co spolupracujeme se společností TIMOCOM, se nám daří zvyšovat počet přeprav přibližně o 12 % ročně.“

 

Získejte také Vy digitální booster TIMOCOM pro své podnikání v dopravě:

Mohlo by Vás také zajímat: 

Zákazníci sdílejí tipy TIMOCOM: Jak využívá burzu nákladů společnost HTR Logistik

25 let úspory času – nejstarší zákazník TIMOCOM Dallmaco v rozhovoru

5 důvodů, proč byste měli jako přepravní společnost využívat burzu nákladů

Olga Polasik-Rüffer

Senior Marketing Communications Manager

Staňte se znalcem v oboru

Nechte si pravidelně zasílat relevantní články, důležité odborné příspěvky a exkluzivní zprávy pro uživatele!


Přihlášení k odběru novinek

Nahoru