Z domova 01.08.2022
4

Tipy, kde se vzdělávat v logistice

Jak se uplatnit v tomto perspektivním odvětví?

Kde a jak se vzdělávat v perspektivním logistickém odvětví

Logistika patří mezi nejrychleji rozvíjející se obory a nabízí perspektivu stabilního zaměstnání. Proto je důležité vzdělávat se nejen na středních a vysokých školách, ale také se posouvat dál během kariérního růstu a zvyšovat svou kvalifikaci. Poradíme, jak na to.

Logistika je pevně spjatá s každodenním životem. Ať už jdete do obchodu nakoupit základní potraviny, nebo si pořizujete nový automobil, vždycky za tím stojí určitý typ přepravy. Zmiňujeme to kvůli tomu, že potřeba logistiky tady bude vždy. Ať už se rozhodujete, na jakou jít školu nebo chcete zvýšit svou kvalifikaci a najít si lepší práci, jste tady správně. Vezmeme to pěkně popořádku od vzdělávání.

1. Standardní vzdělávání. Tipy na střední, vysoké a další školy

Jak už jsme naznačili výše, logistika je progresivní obor. Nabízí řadu pozic, od dispečerů, koordinátorů po manažery či ředitele. I když je v logistice poměrně dost volných míst, ne každý zaměstnání snadno získá. Zásadní je kvalifikace.

Jestli chcete být připraveni na budoucnost, začněte s tím klidně už od střední nebo vyšší školy. Tady je výběr několika zajímavých oborů. Některé je možné studovat také dálkově.

Střední školy s logistickým zaměřením

Vyšší odborné školy s logistickým zaměřením

Vysoké školy s logistickým zaměřením

2. Vzdělávání formou kurzů, webinářů apod.

I když máte za sebou jinou školu než logistickou, neznamená to, že se nemůžete v logistice uplatnit. Existuje celá řada dalších možností, jak se vzdělávat. V první řadě některé střední, vyšší a vysoké školy nabízejí formu dálkového studia, které je možné zvládnout i při zaměstnání.

Mezi další možnosti patří kurzy, školení, rekvalifikace nebo třeba webináře. Zde je výběr atraktivních možností.

Logistická Akademie

V Logistické Akademii můžete získat certifikaci nebo diplom. Kromě toho jde o studnici zajímavého know-how, které můžete čerpat.

Tady je seznam všech aktuálních kurzů a webinářů>>

Kurzy logistiky

Chcete si vybrat specifické kurzy logistiky nebo příbuzných oborů? Tady najdete celou řadu kurzů. Od těch základních po ty, co mají vysokou odbornou úroveň.

Prohlédnout seznam kurzů>>

Certifikované rekvalifikační kurzy

Vzdělávat se v logistice můžete také s využitím rekvalifikačních kurzů. Vyplatí se sledovat aktuální nabídku. Například společnost Jubela nabízí akreditovaný certifikovaný rekvalifikační kurz Dispečer logistiky a další.

Uplatnění na pracovním trhu v logistice? Práce je a bude!

Partnerství institucí s logistickými společnostmi

Chcete se pustit do vzdělávání ve vybraném logistickém oboru? Máme pro Vás další dobré zprávy. Mnoho firem si své budoucí zaměstnance vybírá a „pěstuje“ už během procesu vzdělávání. Prakticky to vypadá tak, že firma je partnerem nějaké instituce, aby si už předem vybrala spolehlivé pracovníky, kteří zároveň předem získají praxi.

Také TIMOCOM spolupracuje s partnerskými školami. Se SOŠ Nové Město na Moravě a SŠ logistická Dalovice. Tady se dočtete více o partnerství. To je jeden z důvodů, proč se v logistice vzdělávat – jistota kvalitní práce.

Nabídky v oboru logistika na pracovních serverech

Jestli ještě trochu pochybujete o uplatnění v oboru, prohlédněte si nabídky zaměstnání na pracovních serverech. Pokud například prozkoumáte na jobs.cz kategorii „Doprava, logistika a zásobování“, vyskočí na vás 2 200+ různých nabídek. Od asistentských pozic v logistice po nejvyšší posty. Na serveru prace.cz se objeví přes 800 nabídek.

Na našem blogu jsme si posvítili na konkrétní pozice, které pro Vás mohou být zajímavé:

Chcete se o logistice dozvědět víc? Nebo najít práci u TIMOCOM?
Sledujte náš Facebook kde sdílíme novinky nebo volná pracovní místa.

Staňte se znalcem v oboru

Nechte si pravidelně zasílat relevantní články, důležité odborné příspěvky a exkluzivní zprávy pro uživatele!


Přihlášení k odběru novinek

Nahoru